Допомога цивільним

Підсумки діяльності гуманітарного штабу за березень

Підсумки діяльності гуманітарного штабу за березень

Звіт за березень: генератори, ліки, пристрої Starlink, корм для чотирилапих і багато іншого

На Херсонщині ще два котли опалюватимуть дитсадочок, а дві помпи забезпечать водою близько 1500 жителів села Білозерської громади. Керівниця дитсадочка Любов Сапожник розповіла, що зараз заклад не працює, адже багато батьків вивезли своїх дітей якомога далі від війни. Та вже у вересні садок планує відновити роботу, для цього все починають готувати вже зараз.

Останню партію з 1770 сімейних наборів від Global Empowerment Mission наші водії доставили у прифронтові села. Загалом з січня по березень ми розповсюдили 7 560 продуктово-гігієнічних наборів у прифронтових населених пунктах Херсонщини. 20 смартфонів від Rozetka передали працівникам Нововоронцовської адміністрації для покращення комунікації.

гем.png

На Харківщину доставили 75 пристроїв Starlink від Мінцифри. Тепер лікарі, працівники адміністрацій та вчителі матимуть доступ до реєстрів, навчальних платформ та месенджерів, щоб допомагати людям.

старлінки.png

3 генератори по 13 кВт команда передала в школи Дергачівської громади, де зараз працюють пункти обігріву та звʼязку. В одній зі шкіл функціонує їдальня, яка щодня готує до 1000 обідів для пенсіонерів. В іншій — відкривають компʼютерний клас, щоб навчати діток та людей похилого віку компʼютерній грамотності та англійській мові. Українці неймовірні!

генератори.png

Ще 2 генератори відправилися в Чугуївську громаду. Їх встановили у комунальне підприємство, яке забезпечує теплом дві лікарні. Останній найбільш потужний генератор 40 кВт ми доставили у Купʼянську лікарню, за нього окрема подяка ТОВ “Бетонікс.

У Гуляйпільську громаду Запорізької області, де зараз близько 3000 жителів, команда доставила 2 генератори 33 кВт. Один пішов на потреби лікарні, а інший допомагає качати воду зі свердловини за відсутності електроенергії. Окрім цього, ми відгукнулися на запит Степногірської громади й передали ємність для води на 20 000 л. Щоб люди мали доступ до води в будь-який час.

В незламне місто Краматорськ передали потужний генератор 300 кВт. Краматорська котельня подає опалення в 98 багатоквартирних будинків, а це 13 603 мешканці! Дякуємо БО «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті» за тепло для Краматорська!

Пʼять родин (а це 18 українців) із Макарова отримали модульне житло від нашої ініціативи NEST. Тепер родини житимуть в гідних умовах, поки відновлюють свої постійні домівки. До доброї справи долучилися компанії OLX Україна, Restream, JYSK Ukraine, AGCO та Lesaffre.

nest_house.jpg

Хвостикам Одещини, Харківщини й Запоріжжя роздали 632 кг корму, за нього вдячність організації Save Pets of Ukraine та виробнику Kormotech.

Понад 6300 одиниць медикаментів та медичних матеріалів і 18 медичних функціональних ліжок команда передала для жителів Харківщини та Херсонщини. Завдяки партнерам гуманітарний напрям передав одяг і взуття, консерви, вівсяні каші, гігієнічні засоби та інше необхідне для південних і східних областей.

Не втомлюємося дякувати АЗК “WOG” за паливо для поїздок та організації “Пакт Україна” за підтримку операційної діяльності гуманітарного напряму. Гуртуємося заради допомоги!