Допомога армії

Збиті російські літаки допомогли забезпечити 150 шоломів для українських пілотів

Збиті російські літаки допомогли забезпечити 150 шоломів для українських пілотів

15/05/2023

Сувенірні брелоки з уламків збитих російських літаків і гелікопетрів, виготовлені у межах проєкту Shot Down In UA Благодійного Фонду Сергія Притули, допомогли забезпечити шоломами пілотів української армійської авіації.

048.jpg

У квітні 2023 року Фонд передав пілотам гелікоптерів 100 шоломів EVOLUTION XPH з подвійним візором — загальною вартістю 9 686 474 гривень. 50 шоломів отримала 16-та окрема бригада армійської авіації «Броди», ще 50 — 18-та окрема бригада армійської авіації ім. Ігоря Сікорського. 50 одиниць раніше отримала 12-та окрема бригада армійської авіації ім. генерал-хорунжого Віктора Павленка.
_
«16 окрема бригада армійської авіації «Броди» у складі Збройних Cил України виконує бойові задачі з відсічі російської агресії, в межах яких здійснює місії з нанесення вогневого ураження противникові, евакуації поранених, доставки сил та засобів, участі в десантних операціях. Льотний склад та наземні служби цілодобово працюють над виконанням завдань у південному, східному та північному напрямках.

Отримана за рахунок донорів допомога дає нам можливість ефективніше вражати ворога, покращує взаємодію особового складу та підвищує рівень безпеки військовослужбовців під час виконання бойових і спеціальних завдань.

Командування 16 бригади висловлює велику вдячність Благодійному Фонду Сергія Притули та всім тим людям доброї волі, які долучилися до збору коштів, що спрямовані на придбання обладнання для Збройних сил України. Завдяки вашим зусиллям, протягом останнього часу в наші бойові підрозділи передано авіаційні шоломи, сучасні мобільні антени для роботи з радіостанціями нового покоління, пікап та мінівен»_, — каже командир бригади Павло Бардаков.

IMG_9945.jpg

EVO XPH — це шолом, виготовлений в США, із подвійним козирком, який швидко адаптується до потреб пілота. Легка конструкція з кевлару та скловолокна гарантує захист і комфорт під час усіх місій. Інноваційний кабель швидкого з’єднання та система зв’язку EVO HPH забезпечують зв’язок із командою навіть у найгірших умовах.

Загалом завдяки Shot Down In UA Фонд закупив майна для армійської авіації на 18 378 282 грн. Крім шоломів, кошти з проєкту використовувались для закупівель транспорту, передавачів та антен.

IMG_0154.jpg
IMG_0090.jpg

_«Проєкт Shot Down In UA розпочався з уламка Су-34, який збили “Іглою” на аеродромі в Бузовій. Цей уламок військові принесли нам у Фонд як сувенір. Після того були ще інші зразки російської військової авіації.

Кожен збитий російський літак чи гелікоптер — це наша маленька перемога і частина Перемоги великої. Якщо борт збили, це означає, що він більше не наробить горя нашим військовим і цивільним. Ми вирішили увічнити ці перемоги, а заразом — зібрати коштів на підтримку ЗСУ. Тому разом з партнером почали виготовляти з цього металу сувенірні брелоки.

Ми надсилаємо їх тим, хто зробив донат у $1000 на сайті shotdown.in.ua, а всі кошти спрямовуємо на закупівлю обладнання для військових. Наразі ми допомогли армійській авіації ЗСУ на суму понад 18 млн гривень і маємо нові запити від бригад, які тримають наше небо»_, — говорить директорка фонду Анна Гвоздяр.

018.jpg