Про проєкт

18 серпня 2022 року Благодійний фонд Сергія Притули купив супутник і доступ до супутникових даних сузір’я супутників ICEYE.

Фонд підписав угоду з компанією ICEYE (Айсай), яка надала повний доступ Міністерству Оборони України до всіх можливостей одного з супутників ICEYE, який вже був на орбіті у цьому регіоні на момент підписання угоди.

photo_5472141390461910955_y.jpg

ICEYE надає доступ до свого сузір’я SAR супутників, щоб Українські Збройні Сили могли отримувати супутникові зображення критичних ділянок з високою частотою оновлення. Відтоді цей супутник забезпечує українських військових потужностями супутникового спостереження за допомогою радару з

Угода реалізована за кошти українського народу, які вдалося зібрати в рамках загальнонаціонального проєкту «Народний Байрактар» 22-24 червня 2022 року Фонду Притули спільно з блогером Ігорем Лаченковим. Компанія «Baykar» надала три безпілотники Bayraktar TB-2 безплатно. Таким чином ми отримали можливість спрямувати зекономлені 600 млн гривень на купівлю супутника.

photo_5472141390461910956_y.jpg

29 вересня 2022

Невдовзі після початку роботи супутника, пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України повідомила, що Народний супутник окупився за два дні роботи і допоміг виявити близько 2600 одиниць військової техніки росіян у 150 районів розміщення ворога на окупованих територіях України, на території держави-окупанта та її союзників.

ГУР провело космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога, як на тимчасово окупованих територіях України, так і на території окупанта та його союзників. Серед одиниць виявленої техніки - російські танки, САУ, ББМ, вертольоти, ОТРК «Іскандер», ЗРК «С-300», ЗРГК «Панцир-С1», ворожі РЛС, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення ворога у лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі. Окрім цього, проводити виявлення антенних систем та позицій засобів ППО для подальшого нанесення вогневого ураження.

Crimean_bridge.jpg

**5 травня 2023 **
Маскування московитської техніки, складів БК та ПММ фактично нівельовані можливостями “народного супутника” — для роботи з ним не важливі ані погода, ані час доби.

Результати вражають: за півроку використання отриманих завдяки космічному апарату розвідданих Україна перетворила в металобрухт російської військової техніки на мільярди доларів, не кажучи про скупчення ворожої (тимчасово) живої сили, а також об’єкти воєнної логістики.

Співробітники ГУР відзначають особливу роль “народного супутника” для планування та реалізації важливих та вкрай очікуваних військових операцій України та вкотре висловлюють вдячність усім українцям, хто допоміг з ICEYE.

20 вересня 2023

На річницю передачі супутника в користування ГУР, Головне управління розвідки відзвітувало про те, що впродовж цього року “народний супутник” приніс безліч користі у нашій боротьбі за свободу ― його можливості дозволяють щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати тонни ворожої смертоносної техніки.

ICEYE, наприклад, зіграв дуже важливу роль у атаці на Севастопольську бухту 13 вересня 2023 року, коли були знищені російський десантний корабель “мінск” і підводний човен “ростов на дону”.

“Народний супутник” продовжує працювати в інтересах військової розвідки та українського народу!

PeoplesSatellite2_Sep2023.jpg

Завершений
Народний Байрактар

Народний Байрактар

Проєкт зі збору коштів для покупки трьох безпілотників Bayraktar TB2 для потреб Збройних сил України, що був ініційований БФ Сергія Притули і блогером Ігорем Лаченковим. Його метою було назбирати 500 млн грн для покупки трьох Байрактарів протягом 7 днів.

Завершений
На Помсту

На Помсту

Збір на українські дрони-камікадзе RAM II UAV

Завершений
Народні Броньовики

Народні Броньовики

Разом ми зібрали на 101 одиницю бойових броньованих машин Spartan

Завершений
Можем павтаріть! Мегазбір на далекобійні БПЛА-камікадзе

Можем павтаріть! Мегазбір на далекобійні БПЛА-камікадзе

Мегазбір “Можем павтаріть” Благодійного фонду Сергія Притули спільно з Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим. Зібрано 177 млн грн для закупівлі 101 далекобійного БПЛА “Морок” українського виробництва

Активні проєкти